perjantai 23. toukokuuta 2014

Juhlahumua ja uusia tuttavuuksia


Huh huh, millaisia nää ekat päivät on olleet! Mulle pidettiin heti aluksi aivan järkyttävän iso tervetulojuhlat. Olin ihan päästäni pyörällä, kun mulle esiteltiin kaiken maailman serkkuja ja tätejä ja setiä ja muita. Oon nyt imenyt kaikkea tätä uutta sisääni pari päivää enkä meinaa saada millään tarpeekseni. Tää on ihana paikka! Vaikka siellä juhlissa ei kukaan juonut alkoholia niin tuntui, että koko tunnelma oli ihan huumaantunut. Tai ehkä musta vaan tuntui siltä, kun kaikki oli niin uutta! :D Täällä on niin upeat maisemat ja ilmakin tuoksuu jotenkin erilaiselta kuin Suomessa – eksoottiselta! On jotenkin tosi outoa, kun kaikki on niin tuttavallisia …ihan niin kuin ne olis tunteneet mut aina! Ja ne kaikki kutsuu mua Haleksi. Se on mun toinen nimi, mutta äiti halusi mun kutsumanimeksi Annin. Aika hassua muuten, kun Trabzon on Suomen kanssa samalla aikavyöhykkeellä. Täällä on siis sama aika kuin Suomessa, vaikka oon ihan toisella puolella maailmaa!


Mutta niistä juhlista vielä. Siellä oli siis tosi paljon ihmisiä, en edes tiedä ketä ne kaikki oli. Mulla on täällä tosiaan aivan mieletön määrä kaikkia sukulaisia ja isän perhetuttuja. Toivottavasti mä saan tutustua mahdollisimman moneen niistä! Mut oli laitettu istumaan kunniapaikalle ja mun vieressä istui isän tuttavaperheen poika Ismet. Se oli aivan mielettömän hauskaa seuraa ja se sai kaikki viihtymään sen hassuilla jutuilla. Ismet lupasi viedä mut perinteisille turkkilaisille markkinoille ja esitellä mulle Trabzonia ja turkkilaista kulttuuria. Isä oli tosi mielissään, kun tulin Ismetin kanssa juttuun. Se on kuulemma kunnon poika, joka voi pitää musta huolta! Ei sillä, että tarttisin erityisesti huolenpitoa, mutta aika ritarillistahan se on! :)

Niin ja niille, jotka ei koskaan ole maistaneet turkkilaista ruokaa niin voin luvata, että maistaminen kannattaa! Aivan uskomattoman hyvää! Baklava! Se on pähkinöillä täytetty voitaikinasta tehty leivos, jonka päällä on hunajaa. Nam, tulee ihan vesi kielelle, kun ajattelenkin niitä! Mun mummi tekee kuulemma seudun parasta baklavaa. Niitä oli tarjolla myös siellä juhlissa ja söin ihan liian paljon! :D Myös mezet on hyviä. Ne on sellaisia pieniä vähän niin kuin maistiaisia tai tapaksia. Voisin syödä niitäkin loputtomiin! Pitäisköhän mun urkkia joku resepti ja jakaa se teille niin pääsette maistamaan? Tai kiinnostaako teitä ylipäätän ruoka? Tai kokkaaminen? Mä en oo ikinä ollut kauhea kokkaamaan vaikka syödä tykkäänkin. Mutta nyt aion kyllä ehdottomasti opetella. Voi kyllä olla, että nää reseptit on aika salainen asia perheen naisten piirissä. Mutta nyt en kyllä puhu enää yhtään ruoasta tai kuolen nälkään! :DTässä herkullisia mezejä.
Ihanaa tuoretta kalaa! Nam!
Mä kävisin varmaankin maistelemassa enemmän myös katukahviloiden tarjontaa, mutta isän suku ei pidä siitä, että mä liikun ulkona paljon yksin. Se on kuulemma ihan turvallista täällä, mutta kunnolliset turkkilaiset tytöt ei vaan hengaile kaduilla turhaan eikä varsinkaan yksin. Eihän se kyllä turhaa olisi, kun haluan vain tutustua turkkilaiseen kulttuuriin ja ruokaan! Sitä paitsi kaikki tuntuu olevan tosi mukavia täällä ja niitä tuntuu aidosti kiinnostavan se, että mistä mä olen kotoisin ja miksi mä olen tullut juuri Trabzoniin. Mutta oon aivan innoissani, koska Ismet vie mut sinne markkinoille! Siitä tulee varmasti niin kivaa! Onko teistä kukaan käynyt missään tollaisilla markkinoilla ulkomailla? Teittekö hyviä ostoksia? :)

Mitäs muuta mä teille kertoisin? Pitäiskö puhua säästä? Lämmintä ja aurinkoa riittää. Mä olen käyttänyt täällä aurinkovoidetta joka kerta, kun menen ulos. En mä kauhean helposti edes pala, mutta en todellakaan halua erottua muista katkaravun värisenä turistina! :D Täällähän pääsee ihan rannallekin, koska tää on merenrantakaupunki, mutta rannalla makoilu ei oiken ole mun juttu. Kun on niin paljon mielenkiintoisempaakin nähtävää.


Nyt mä meen, koska Ismet tulee ihan just hakemaan mua sinne markkinoille. Sieltä saa kuulemma ostaa maailman parhaita tuoreita hedelmiä ja muuta ihanaa. Ismet lupasi näyttää mulle parhaat ostospaikat! Mä päivitän teille sitten, että miten siellä meni. Moi moi ja palataan (mut ei auringossa)! ;)-Anni

2 kommenttia:

  1. juu ruuan laitto on kivaa ja ois kiva jos "voisit /pystyisit laittaan sen tänne kiva postaus:D

    VastaaPoista
  2. Heippa Anni. Sä oot niin ihanan suloinen ja kaunis. Tykkään sinusta ja sinun jutuistasi. Jatka vaan samaan malliin. Kaikkea hyvää sinne ja pidä ittestäs hyvä huoli.

    VastaaPoista